Kavioliiga-katsaus: Kuninkaan kruunu ei kolhiintunut

Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus (vas.) taisteli Kavioliigan ensimmäisen osakilpailun voitosta. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus (vas.) taisteli Kavioliigan ensimmäisen osakilpailun voitosta. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Suosikit saivat kylmää kyytiä Kavioliigan avauksessa. Hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus keräsi ennakkoon katseet kylmäverihevosten koitoksessa, mutta oriin paluu kilpakentille ei sittenkään sujunut voittoisissa merkeissä. Kuninkaan hoviväellä ei silti ole pienintäkään syytä painaa päätä pensaaseen, sillä niukkaakin niukemman häviön taustalta löytyy äärimmäisen paljon hyvää.

”Muutaman sentin häviö toki harmittaa, mutta ei silti niin paljon kuin tappio viime kesän Kirppu-ajossa Rovaniemellä. Sitä voittoa halusin niin paljon, että edelleen se on urani ehdottomasti katkerin tappio”, Pauli Raivio heittää juttutuokion aluksi.

”Ori sai olla tosi helpolla kunkkareitten jälkeen. Oulun loppusuora tultiin tosi kovaa ja mielestäni voittanut Josveis sekä omani tekivät täyden kympin suoritukset”, Raivio puntaroi Kavioliigan avausta.

Oriin loppukauden tähtäin on ensi lauantaina Turussa ajettava Pohjoismaiden mestaruus.

”Sinne Tähen Toivomus tulee varmasti parantamaan jo siitäkin syystä, että siellä päästäneen nappaamaan jälleen takakengät pois. Palautuminen Oulusta on nähtävästi sujunut hyvin, koska ori oli heti sunnuntaina energinen ja mukavalla tuulella muutenkin”, Raivio kertoo.

Tulevan lauantain kylmäveristen Pohjoismaiden Mestaruus kuuluu myös Kavioliigan osakilpailuihin. Tähen Toivomus vetäytynee sen jälkeen treenitauolle, ja ilmoittautuu mukaan pistejahtiin näillä näkymin vasta vuoden 2020 puolella.

”Helmikuulle voisin Turun jälkeen uskaltaa luvata seuraavaa starttia. Siinä on tarjolla näitä perinteisiä suurkilpailuja, joista voi samalla kerätä pisteitä myös Kavioliigaan”, Raivio päättää.

Hitti vai huti?

Kylmäveriset

⭐️⭐️⭐️ Tähen Toivomus hävisi maalikamerassa, mutta teki silti odotetusti kisan kovimman esityksen. Tämä palveli ennen kaikkea tulevaa lauantaita, ja nosti samalla mielenkiinnon korkealle Turun PM-kisaan.

⭐️⭐️ Josveis sai jo ennakkopuntaroinneissa oivan mahdollisuuden kukistaa hallitseva ravikuningas, jonka se myös häikäilemättä käytti hyväkseen. Nähdyn perusteella tulee olemaan yksi Kavioliigan kestomenestyjistä.

⭐️ Vixus säästi käytännössä kaikki paukut tuleviin koitoksiin. Tällä juoksulla pronssi oli tässä kisassa paras saavutettavissa ollut tulos. Taktiset kuviot kielivät selkeästi taustavoimien halusta rakentaa tulevaa.

➖ Vixen kadotti mystisesti kuntohuippunsa ennen Kuninkuusraveja. Jää auttamatta nopeimpien varjoon kiihdytyksessä, joten oriin menestys tällä tasolla tulee käytännössä vain ja ainoastaan haalarihommien kautta. Oulussa tekeminen jäi piippuun.

Lämminveriset

⭐️⭐️⭐️ Mr Golden Quick iski puskista. Hevonen oli hyvä ja kuski loistava. Petteri Joki luki lähtöä kuin avointa kirjaa. Mr Golden Quick on monen silmin edelleen avoimiin sarjoihin kääntämätön kortti, mutta Oulun perusteella läpimurto on tehty.

⭐️⭐️Obrigado piti kiihdytyksessä ulkopuolella maamme nopeimpia avaajia, mikä nostaa ruunan suorituksen vahvasti plussan puolelle. Taustavoimille myös pisteet rohkeudesta lähteä avoimelle tasolle. Kaikki huomioiden arvosana suorituksesta nousee heittämällä kiitettävän puolelle.

⭐️ Sobel Conwayn ongelmat kulminoituivat lähtöratojen arvontaan sekä viimeisen kurvin sakkaukseen ravin kanssa. Suoritus sinänsä oli mainio, mutta kärjen rajusti ylivauhtinen avaus tarjosi mahdollisuudet parempaankin.

➖ Workout Wonder harmittaa ja hämmästyttää. Mihin on kadonnut se Workout Wonder, joka parhaimmillaan karauttaisi hyvällä reissulla karkumatkalle? Ohjastaja Tommi Kylliäinen tarjoaa kerta toisensa jälkeen ruunalle sauman voittaa lähtöjä, mutta tulos jää auttamatta pettymyksen puolelle.

Marko Lähteenmäki

Hanna Närhinen