Kavioliiga-katsaus: Välähdys ja Forss kohtaavat toisensa

Välähdys saa seuraavan kerran ohjiinsa Mika Forssin. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Välähdys saa seuraavan kerran ohjiinsa Mika Forssin. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Kavioliigan pörssikärkeen lauantaina kohonnut Josveis sai lopulta helpon iltapäivän Lappeessa, kun suosikiksi luotettu Välähdys avasi jo ennakkoon pelätyllä laukalla. Ennen lauantain kilpailua oli Välähdyksen valmentaja Ville Korjus ehtinyt jo tehdä alustavan suunnitelman mielenkiintoisesta kuskikokeilusta.

Teivon tuleva lauantai on Kavioliigan osalta väliviikonloppu, mutta Välähdyksen kohdalla se on täysi työpäivä, kun kisataan perinteisen Erilo-juoksun herruudesta. Välähdyksen rattailla on aiemmin nähty vain Ville Korjus ja Harri Kotilainen, mutta kisan vuoden takaista voittoaan puolustava Välähdys saa nyt taakseen täysin uuden tuttavuuden.

”Juttelin Mika Forssin kanssa Turun PM-raveissa, ja kysäisin hänen halukkuuttaan kokeilla Välähdyksen ohjissa. Ensi lauantaina Teivossa on sitten tämän kokeilun aika”, Ville Korjus paljastaa.

Lähtölaukan vaara tuntuu juuri tällä hetkellä painostavan rajulla tavalla Välähdyksen menestyshaaveita, joten muutokset eivät sinänsä yllätä. Lappeessa lopulta kolmanneksi kirinyt ori osoitti kuitenkin vireen olevan kohdallaan.

”Hevonen oli hyvä, mutta alku meni jälleen pipariksi. Tulin turhan myöhään puomiin, ja ori sai osin senkin vuoksi virrat tappiin. Tarkoitus ei ollut näin toimia”, Korjus kertoo lähdön ensitapahtumista.

”Jälkeen ajateltuna menin ottamaan ihan turhaan autolähdön harjoituksen. Se saattoi olla ratkaiseva virhe. Mutta kuten sanottu niin hevonen oli Lappeessa tosi hyvä. Myös kiri tuli ajoitettua ehkä väärin, sillä takasuorasta muodostui viimeistä satasta ajatellen turhan kova”, Korjus analysoi.

Hitti vai huti?

Kylmäveriset, Lappeenranta 28.9.

⭐️⭐️⭐️

Josveis hyödynsi ennakkoon pahimman vastustajan laukan täydellisellä tavalla. Sai tyylitellä tälle tasolle käytännössä hölkkävauhtia, joten 18-vauhtinen päätöspuolikas ei tullut yllätyksenä. Kaikki ainekset edetä Kavioliigan tähdeksi.

⭐️⭐️

Välähdys lankesi jälleen laukalle tulisessa kiihdytyksessä, mutta näytti muuten mainiolta. Taustavoimille tilanne on kiusallinen, koska tulevaan kauteen valmistautuminen olisi varmasti mukavampi aloittaa onnistumisten kautta. Mielenkiintoisia muutoksia luvassa.

⭐️

Lissun Eerikki otti rohkeasti tuntumaa avoimelle tasolle. Mailin matka oli jo ennakkoon kaikkea muuta kuin sopiva tasavauhtiselle jyrälle, jonka lisäksi myös maltillinen matkavauhti asetti loput esteet menestykselle. Teki voitavansa, ja olemus oli positiivinen.

Ellin Sisu palasi tauolta varsin epävarmoin ennakkotiedoin. Takarivin lähtöpaikka muodostui jälleen kohtalokkaaksi, sillä painetta ohjissa oli enemmän kuin tarpeeksi. Polaran hävittyä edestä ensimmäisen kaarteen jälkeen nousi oriin kiehumispiste äärirajoille.

Marko Lähteenmäki

Hanna Närhinen