Talvikauteen sijoittuva Kavioliiga sopii Koskelan Akselille 

Koskelan Akseli tykkää talvesta. Näin kertoo hevosen valmentaja Jukka-Pekka Kauhanen, joka toteaa Kavioliigan olevan hyvä lisä 10-vuotiaan ruunan kilpailukalenteriin.  

Koskelan Akseli ja Tapio Perttunen. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Koskelan Akseli ja Tapio Perttunen. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Kylmäveristen toinen Kavioliiga-osakilpailu ajetaan lauantaina 28. syyskuuta Lappeenrannassa Lappeen raviradalla. Iisalmelaisen Jukka-Pekka Kauhasen valmentama Koskelan Akseli starttaa Tapio Perttusen ohjastamana radalta kahdeksan.  

“Lappeenrantaan lähdetään suhteellisen hyvillä fiiliksillä, hevonen on kyllä hyvä mutta lähtörata huono. Aika vaikea sieltä on ihan voittoa lähteä tavoittelemaan. Ei tältä karkuun juosta, jos vaan oltaisiin paremmalla lähtöpaikalla ja juoksu kulkee,” Kauhanen pohtii.  

Ruuna oli mukana myös syksyn ensimmäisessä osakilpailussa Oulun Äimärautiolla ja on tällä hetkellä kylmäveristen Kavioliiga-pistepörssissä jaetulla kahdeksannella sijalla yhdessä Joriinin kanssa. Äimärautiolla ruunan ohjaksissa oli valmentaja itse. 

Iisalmessa Dahlia-tallia pyörittävä Kauhanen on melko tyytyväinen suojattinsa tämänhetkiseen kuntoon. Hevonen on juossut tällä kaudella 16 lähtöä, joista se on voittanut kolme. Voitoista kaksi se nappasi heti tammikuussa ja kolmas tuli huhtikuun alkupuolella. 

“Hevonen treenaa nyt ihan hyvin, kesällä siltä oli vähän puhti pois. Ei se huono ollut, mutta loistokkuus puuttui. Se on Akselin kanssa aina ollut vähän sama juttu, kesällä se on laiskempi mutta talvella menee hyvin. Viileä ilma sopii sille,” valmentaja kertoo. 

Talvikaudelle sijoittuva Kavioliiga lienee siis sopiva sarja tälle hevoselle? 

“Ehdottomasti. Ruunahevosilla kun ei niin tarvitse keskittyä mihinkään tiettyyn kilpailuun, vaan ajetaan silloin kun hevonen on hyvä. Niille tämä on siis oikein tervetullut kilpailusarja. Tarkoitus olisi kilpailla koko kausi läpi.” 

Koskelan Akselin on kasvattanut Tapio Keskitalo, ja sen omistavat Arja Korpiniemi ja Eero Matikainen. Hevonen tuli laajemmalle yleisölle tutuksi viimeistään vuonna 2017, jolloin se toimi Suomen itsenäisyyden juhlavuoden hyväntekeväisyysravurina. Vuoden aikana kertyneet tuotot lahjoitettiin valtakunnalliseen raviratojen nuorisotoimintaan. 

Lähtölista, kylmäveristen Kavioliiga-osakilpailu 

Kylmä- ja lämminveristen Kavioliiga jatkuu Helsingin osakilpailulla lauantaina 12. lokakuuta. Kavioliiga-kauden aikana kummallekin rodulle järjestetään yhteensä 18 osakilpailua. Lisäksi kalenterissa on kolme Grand Prix’ta, joita edeltää aina kuusi osakilpailua. Ensimmäinen Grand Prix kilpaillaan Helsingissä ja Seinäjoella lauantaina 16. marraskuuta. 

Raviurheilu -