Kavioliiga Q&A – kysymyksiä ja vastauksia uudesta pääsarjasta

Q: Milloin Kavioliigan mestaruus ratkeaa? Onko jokaisen Grand Prix’n voittaja uusi mestari?

A: Jokaisen Kavioliiga Grand Prix’n voittaja ei ole Kavioliiga-mestari, vaan mestaruuden voittaa se lämmin- ja se kylmäverinen hevonen, joka on kerännyt kauden aikana eniten pisteitä osakilpailusta ja Grand Prix -lähdöistä. Kahdesta ensimmäisestä Grand Prix -lähdöstä hevonen tienaa taustajoukkoineen kaksinkertaiset ja viimeisestä, koko kauden huipentavasta Grand Prix -lähdöstä kolminkertaiset pisteet. Grand Prix -lähtöihin pääsevillä hevosilla on siis hyvät saumat mestaruutta ajatellen. On kuitenkin mahdollista, että mestaruus ratkeaa jo ennen viimeistä Grand Prix -päivää, minkä vuoksi Kavioliigan pistepörssi on jännittävää seurattavaa. Kausi 2019–2020 päättyy lauantaina 23. toukokuuta 2020.

Q: Juostaanko osakilpailut aina samalla matkalla kuin Grand Prix -lähdöt, vai voidaanko karsinnat ajaa vaikka 3100 ja 1600 metrin matkalla, vaikka Grand Prix olisi 2100 metrin lähtö?

A: Osakilpailuja voidaan Kavioliigan sääntöjen mukaan järjestää myös esimerkiksi 3100 ja 1600 metrin matkoina. Toki myös osakilpailuja voidaan ajaa esimerkiksi 2120 metrin tai 2140 metrin matkalla. Kavioliiga Grand Prix -lähtöjen kilpailumatkat ovat 1600–1640 metriä tai 2100–2140 metriä avoimena ryhmäajona.

Q: Kuka saa osallistua Kavioliigaan?

A: Kavioliiga on tarkoitettu kovimman eli avoimen tason lämmin- ja kylmäverisille. Hevosten rekisteröintimaata ei ole rajattu. Esimerkiksi Turussa ravattava kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruus on myös Kavioliiga-osakilpailu, josta kerätään Kavioliiga-pisteitä kohti Grand Prix -lähtöjä. Ilman osakilpailuihin osallistumista ei ole siis mahdollista päästä mukaan Kavioliiga Grand Prix -lähtöihin.

Q: Onko osakilpailuiden sarjamääritys aina ainoastaan ”avoin” vai voiko karsinta olla erikseen vaikkapa tammoille?

A: Osakilpailuja voidaan rajata sääntöjen mukaan myös esimerkiksi tammoille. Tänä syksynä Pilvenmäen Tammavaltikka on myös Kavioliiga-osakilpailu.

Q: Jos viimeinen osakilpailu ennen Grand Prix’ta juostaan viikko aikaisemmin, milloin Grand Prix’n ilmoaika sulkeutuu, milloin yleisö äänestää mukaan suosikkihevosensa?

A: Kavioliiga Grand Prix -lähtöihin ilmoittautuminen päättyy aina edellisen viikon sunnuntaina kello 9. Yleisöäänestys avautuu sunnuntaina mahdollisimman pian ilmoittautumisen päättymisen jälkeen. Lähtölistat julkaistaan Kavioliiga Grand Prix -viikon maanantaina.

Q: Mistä Kavioliigan pistepörssejä voi seurata?

A: Kavioliigan pistepörssejä voi seurata osoitteessa kavioliiga.fi sekä Suomen Hippoksen Mobiilihepasta.

Kavioliiga-mainoshanta_5_uutiset.png

Mitä sinä haluaisit tietää Kavioliigasta? Usein kysytyt kysymykset julkaisemme Kavioliigan verkkosivuilla. Lähetä oma kysymyksesi osoitteeseen hanna.laakso@hippos.fi. Kysymyksiä voi laittaa tulemaan myös Kavioliigan somekanaviin. Löydät meidät Facebookista, Instagramista ja Twitteristä nimellä Kavioliiga.

#kavioliiga

Raviurheilu -