Kävijäinfo

GR5S9109.JPG
 
 

Saapuminen

Tapahtumapaikka ja -aika

Ideapark, Lempäälä lauantaina 10.3. klo 11–18 ja sunnuntaina 11.3. klo 12–17. Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. 

Saapuminen

Omalla autolla Lumiraveihin

Ideapark sijaitsee Helsinki-Tampere-moottoritien varrella Lempäälässä, noin 17 kilometriä Tampereen keskustasta. Ideaparkiin noustaan moottoritieltä liittymästä numero 36. Mikäli GPS-laitteesi ei tunnista Ideaparkin osoitetta Ideaparkinkatu 4, kannattaa käyttää osoitetta Marjamäentie 1. 

Tapahtuma-alueella on hyvin pysäköintitilaa. Autoilla saapuvaa yleisöä ohjataan Real Parkin alueella sijaitsevalle etäpysäköintialueelle. Real Parkin etäpysäköintialue on kävelymatkan päässä kauppakeskuksesta ja Lumiravien tapahtuma-alueilta. Lisäksi etäpysäköintialueen ja kauppakeskuksen väliä kulkee maksuton non-stop shuttle-bussi, jolla pääsee kätevästi tapahtumaan. Bussikuljetus alkaa tuntia ennen tapahtumaa molempina päivinä. Omalla autolla saapuessa Lumiravien liikenteenohjaajat ohjaavat autoilijat pysäköintialueelle. Noudatathan liikenteenohjaajien opastusta. 

Joukkoliikenteellä Lumiraveihin

Julkinen liikenne kulkee Ideaparkiin lähialueilta. Paikallisbussit liikennöivät Ideaparkin läheisyyteen molempina tapahtumapäivinä. Tampereen joukkoliikenne lisää vuoroja Ideaparkiin tapahtumaviikonloppuna. 

JULKINEN LIIKENNE TAPAHTUMAAN

Lisätietoja paikallisliikenteestä tästä.

Tapahtuma-alueet 

Lumiraveissa tapahtuu sekä kauppakeskuksen ulkoalueilla että sisällä. Moottoritien ja kauppakeskuksen väliin rakennetaan ravisuora, jossa järjestetään kaikki vauhdikkaat ravilähdöt ja näytökset. Ideaparkin D-päädyssä sijaitsee Lumiravien aktiviteettialue, jossa on tarjolla muun muassa talutusratsastusta. 

Ravisuora sijaitsee kauppakeskuksen takana ja Finlandia Group aktiviteettialue kauppakeskuksen D-päädyssä. Kulku ulkotapahtuma-alueille on Ideaparkin sisäkautta opasteiden mukaan ja ulkokautta Kauppakeskuksen D-päädystä. Näet kulkureitit tapahtumakartasta. 

Sisällä tapahtumat keskittyvät Ideapark Sportin ja Keskusaukion alueille. Ideapark Sport toimii lasten alueena tapahtumassa. Sportista löydät mm. Maaseudun Tulevaisuus keppariareenan ja Minimani haliponit. Keskusaukiolla on hevoshenkinen Teivo-expo, Veikkauksen lumiravistudio ja Lumiravit Sporttibaari. Keskusaukion screeniltä voit nauttia ravisuoran tapahtumista lämpöisissä sisätiloissa. 

Lumiravien aluekartta

Kahvilat ja ravintolat

Ideaparkin kahvilat ja ravintolat palvelevat Lumiravien asiakkaita koko tapahtuman ajan. Lisäksi Finlandia Group aktiviteettialueella myydään makkaraa, lämmintä juotavaa ja muuta pientä suolaisen ja makean nälkään. 

Lasten alue

Ideapark Sportin sisätiloissa on toimintaa lapsille. Ideapark Areena on Lumiravien ajan Maaseudun Tulevaisuus keppariareena. Pirkanmaaan Tanssiopistolla on avoimia tunteja lauantaina, lapset voivat 

esimerkiksi kokeilla kepparitanssia. Ideapark sportista löydät myös hellyttävät Minimani haliponit. Keppariareena on avoinna koko tapahtuman ajan. Lauantaina klo 11-18 ja sunnuntaina klo 12-17. Myös Finlandia Group aktiviteettialueella ulkona on lapsille tekemistä, muun muassa talutusratsastusta ja Helmet-hankkeen sporttipiste. 

Infopiste

Lumiravien infopisteenä toimii Ideaparkin oma infopiste. Pisteen löydät Keskusaukion läheisyydestä. 

Ensiapu 

Ensiapupiste löytyy Finlandia Group aktiviteettialueelta. Lisäksi ensiapuhenkilöstö kiertää joka puolella tapahtuma-aluetta. 

Turvallisuus

Kaikki näytökset ja kilpailut tapahtuvat ravisuoralla. Yleisöalue on suunniteltu turvalliseksi siten, että ravisuoran ja yleisön välissä on riittävä turva-alue aitoineen. Alueella on järjestyksenvalvojia, jotka tunnistat keltaisesta järjestyksenvalvojan liivistä. 

Hevosten lähellä on aina syytä noudattaa erityistä varovaisuutta ja rauhallisuutta. Lapset ovat tapahtumassa vanhempiensa vastuulla. 

Hevoset ja muut eläimet

Hevosia on lähes koko tapahtuma-alueella. Ravisuoralla nähdään kilpailevat ja esiintyvät hevoset. Finlandia Group aktiviteettialueella on molempina päivinä talutusratsastusta, kärryajelua ja selfie-suomenhevonen Kaustisen Iivari. Sunnuntaina aktiviteettialueella nähdään myös Raviliigan hevosia. Sisällä kauppakeskuksessa, lasten alueella, voi molempina päivinä tutustua haliponeihin ja kaneihin. Sunnuntaina paikalla on myös aasi Sumu Sireeni klo 12-14.

Allergiat

Huomioithan, että hevosia ja muita eläimiä on myös kauppakeskuksen sisätiloissa. Hevoset, kanit ja muut eläimet sijoittuvat sisällä kauppakeskuksessa vain Ideapark Sportin tiloihin, joka toimii Lumiraveissa lasten alueena.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläinten tuominen tapahtuma-alueelle on kielletty. 

Vaatetus

Lumiraveissa tapahtumia on sisällä kauppakeskuksessa ja kauppakeskuksen ulkopuolella, joten vaatetus kannattaa valita sään mukaan. Lasten alueen keppariareenalle ei saa mennä ulkokengissä, joten mukaan kannattaa varata sisätossut.

Tupakointi ja alkoholi

Tupakointi on sallittu vain erikseen merkityissä paikoissa. Alkoholijuomien nauttiminen on sallittu ainoastaan anniskelualuilla. Pyydämme huomioimaan, että kyseessä on koko perheen tapahtuma.