Ideapark Lumiravien tunnelman luovat tutut äänet

Lauri Hyvönen

Lauri Hyvönen

Lumiravien tunnelmasta vastaavat monista hevostapahtumista tutut äänityöläiset Lauri Hyvönen, Teemu Ahtee ja Sara Perttunen.

Lumiraveissa nähdään ravihevoset kilpailemassa kärrylähdöissä ja raviratsastuksessa. Ravilähdöt selostaa Lauri Hyvönen.

– Kiva tehdä tapahtumaa toimivaksi todetulla konseptilla uudessa ympäristössä. Toivottavasti tulee aurinkoinen kevättalven sää tapahtumaan, Hyvönen odottaa.

Hyvösen juontoparina Lumiraveissa on erityisesti ratsastavalle yleisölle tuttu Teemu Ahtee, joka on juontanut Helsinki International Horse Show’takin. Ahtee ja Hyvönen juonsivat yhdessä myös viime kevään Hevoset Kaivarissa –tapahtumaa.

– Tosi hyvillä fiiliksillä lähden Lumiraveihin, etenkin kun Laurin kanssa juontotyöt sujuivat hyvin Kaivarissa. On hienoa, että uskalletaan järjestää uudenlaisia tapahtumia. Kauppakeskus on mielenkiintoinen tapahtumaympäristö, Ahtee toteaa.

Lumiraveissa yleisö pääsee aivan lähelle hevosia ja niiden vauhtia. – Tavallisissa raveissa yleisö on kauempana hevosista. Ideaparkissa yleisö on niin lähellä kilpailevia hevosia, että vauhdin tuntee itsekin. Kilpailutunnelman aistii paremmin, saa nähdä ohjastajien ja hevosten ilmeet kun ajetaan kovaa, Ahtee tunnelmoi.

Sara Perttunen

Sara Perttunen

Hyvönen ja Ahtee vastaavat Lumiravien ulkotapahtumien juontotöistä. Veikkauksen ravistudio sijaitsee sisällä kauppakeskuksen Keskusaukiolla. Ravistudiota juontaa Sara Perttunen, jonka haastateltavana nähdään peliasiantuntijoita, raviohjastajia sekä paljon muuta hevosväkeä. Ravistudio on keskeisellä paikalla tapahtuman kannalta.

– Ravistudio on aitiopaikalla informaation välitykseen. Minulla on oiva tilaisuus saada kauppakeskuksen kävijät innostumaan ja kiinnostumaan Lumiravien tapahtumista sekä itse hevosesta. Haastateltavien kautta on helppo avata lajia niille, joille hevosurheilu ei ole tuttua, Perttunen kertoo roolistaan.

Ideapark on Perttusen mukaan loistava paikka järjestää Lumiravit. – Ideapark sijaitsee hyvällä paikalla. Sinne on helppo tulla ja sen ympäristössä asuu paljon ihmisiä. Kauppakeskuksessa käy paljon lapsiperheitä. Lumiravien kautta voidaan tavoittaa juuri sitä kohdeyleisöä, josta saadaan uusia harrastajia lajin pariin, Perttunen odottaa.

Teemu Ahtee (Kuva: SRL/Anna Aalto)

Teemu Ahtee (Kuva: SRL/Anna Aalto)

Hanna Närhinen