Joni-Petteri Irri sai kutsun Lumiraveihin

Joni-Petteri Irri sai kutsun Lumiraveihin Veikkauksen liiketoimintapäällikkö Petri Huikolta

Joni-Petteri Irri sai kutsun Lumiraveihin Veikkauksen liiketoimintapäällikkö Petri Huikolta

26-vuotias Joni-Petteri Irri sai kutsun Lumiravien ohjastustehtäviin maanantaina 5.2. Teivossa järjestetyissä Magic Monday -raveissa. Irri on yksi Pirkanmaan alueen nuorista lahjakkuuksista. Hän on urallaan ohjastanut jo yli 2000 lähtöä, joista voittoja on kertynyt 200.

"Kunniatehtävä päästä mukaan ohjastamaan ja on todella hienot fiilikset jo ennakkoon tapahtumasta. Kuulin muilta ohjastajilta paljon positiivista Hevoset Kaivarissa -tapahtuman ravilähdöistä. Innolla odotan itsekin, että pääsen kokemaan Lumiravit," Irri kertoo.

Hänen perheensä on myös vahvasti mukana raviurheilussa. Äiti Tuija Irrin valmennuksessa on kolmisenkymmentä hevosta, joiden valmennuksessa nuorempi Irri auttaa. Lumiraveissa ei kuitenkaan tulla todennäköisesti näkemään Irrin perheen valmentamia hevosia.

"Meillä suurin osa hevosista on nuoria ja kokemattomia. Ne vasta opettelevat tätä hommaa ja siksi emme taida vielä uskaltaa lähteä niiden kanssa kauppakeskuksen erikoiseen ympäristöön. Lumiraveihin tarvitaan rauhallinen ja kokenut hevonen, joka toimii joka tilanteessa," Irri toteaa.

Hanna Närhinen