Ideapark Lumiraveissa paljon hevosaiheista tekemistä lapsille

Lapsille on paljon nähtävää ja koettavaa Ideapark Lumiraveissa 10.-11. maaliskuuta. Ohjattuja aktiviteetteja on Finlandia Group -ulkoaktiviteettialueella ja sisällä kauppakeskuksessa.

Duudsonit

Duudsonit ovat paikalla Lumiraveissa lauantaina 10.3. klo 12-16. Duudsonit Winter Show nähdään ulkona Lumiravien ravisuoralla noin klo 14 alkaen.  Lisäksi Duudsonit ovat Lumiravien menossa mukana sisällä kauppakeskuksessa.

Duudsonit_1200x628_some.png

Lasten alue

Lasten alue sijaitsee sisällä kauppakeskuksessa Ideapark Sportin tiloissa. Kaikki sisällä tapahtuva toiminta on lapsille maksutonta.

Maaseudun Tulevaisuuden suuri keppariareena kutsuu liikkumaan

Ideapark Sportin salibandykentät muuntautuvat keppariareenaksi Lumiraveissa. Lapset pääsevät esteradalle omalla kepparilla. Paikan päältä on myös mahdollista lainata keppareita. Mukaan kannattaa varata sisätossut, myös sukkasillaan osallistuminen on sallittu. Maasedun tulevaisuus -keppariareenan toimintaa ohjaa Pirkkalan-Lempäälän 4H yhdistys. Keppariareenalla ei saa olla ulkokengissä.

Maaseudun Tulevaisuus jakaa keppariradalla käyneille molempina päivinä 500kpl Lumiravit -siirtokuvia, jonka voi laittaa käteen tai kasvoihin.

Keppariareena on avoinna koko tapahtuman ajan, lauantaina klo 11 – 17 ja sunnuntaina klo 12 – 17.

Keppariklinikka

Tampereen Hevosklinikka järjestää Lumiraveissa keppariklinikan lauantaina ja sunnuntaina klo 12-15. Klinikalla keppihevosille tehdään terveystarkastus, ne rokotetaan ja keppareiden omistajat saavat leimatun terveyskortin.

My Hobby Horse –keppihevosen arvonta

My Hobby Horsen lahjoittama keppihevonen arvotaan Lumiravien jälkeisellä viikolla kaikkien keppariareenalla käyneiden kesken. Arvontalipuke täytetään paikan päällä.

Tähtisumu -keppari arvotaan keppariareenan osallistujien kesken.

Tähtisumu -keppari arvotaan keppariareenan osallistujien kesken.

Minimani Haliponit ihastuttavat lapsia ja aikuisia

Rauhalliset haliponit ovat turvallinen tapa tutustua hevosiin. Haliponeja saa rapsutella ja harjata ohjaajien opastuksella. Ponit ovat paikalla koko tapahtuman ajan, lauantaina klo 11 – 17 ja sunnuntaina klo 12 – 17.

Haliponit Rommi, Kessu ja Nalle tulevat Lumiraveihin Papinojan Ponitallilta.

Vikellyspukki – kokeile taitojasi

Vikellys on hevosen selässä tapahtuvaa voimistelua. Lumiraveissa vikellystä pääsee kokeilemaan vikellyspukilla, jota vikeltäjät käyttävät voimisteluliikkeiden harjoitteluun. Ohjaajat opastavat lapsia vikellyspukilla koko tapahtuman ajan.

Vikellyspukki

Vikellyspukki

Paijaa pupua -piste

Lumiravien lasten alueella sijaitsee myös Paijaa pupua -piste, jossa pääsee tutustumaan Suomen lemmikkikanit ry:n ja Kaniininkasvattajat ry:n rotukaneihin ja lemmikkikaneihin.

kani.JPG

Pirkanmaan Tanssiopisto – tule tanssimaan keppihevosen kanssa

Pirkanmaan Tanssiopistolla on avoimia tanssitunteja lapsille lauantaina 10.3.

Ohjelma lauantaina 10.3.

klo 12.15-13.00 kepparihevosten tanssitunti
klo 13.00-13.45 dance mix 7-12v sirkushevosteemaan
klo 14.00-15.00 breikki jamit
klo 15.00-15.45 kepparihevosten tanssitunti

Suomen suosituin aasi, Sumu Sireeni on mukana Lumiraveissa

Suomen suosituin aasi Sumu Sireeni ilahduttaa Lumiravien yleisöä sunnuntaina 11.3. Sumu Sireeni on ihasteltavana ja taputeltavana klo 12 – 14.

Sumu_1200x628_some.png

Expoalue

Lumiravien expoalue sijaitsee Ideaparkin Keskusaukiolla.

SRL ja Sappeen Ratsutila Simo ratsastussimulaattori

Suomen Ratsastajainliiton ja Sappeen ratsutilan tarjoama Simo ratsastussimulaattori on helppo tapa ja turvallinen kokeilla miltä ratsastaminen tuntuu. Ratsastussimulaattori on oikean hevosen kokoinen ja se jäljittelee hyvin aidosti hevosen liikkeitä. Simulaattoria saa kokeilla maksuttomasti koko tapahtuman ajan.

Simo ratsastussimulaattori

Simo ratsastussimulaattori

Ilves

Jääkiekkojoukkue Ilves on mukana Lumiravien menoissa sunnuntaina 11.3. Ilveksen pelaajia, muun muassa Otto Koivulan, voi tavata Lumiraveissa klo 12.00-13.30 expoalueella Raviliigan pisteellä ja Raviliiga Ilveksen Rehab -hevosta tervehtimässä. He jakavat nimikirjoituksia ja poseeravat kuvissa fanien kanssa.

Ilveksestä Lumiraveissa ovat myös maskotti Ipa ja cheerleaderit Leaders League -ryhmästä. Heidät voi tavata expoalueella sunnuntaina klo 12.30-15.

Ilveksen Ipa -maskotti

Ilveksen Ipa -maskotti

Tappara

Tappara on myös mukana Lumiraveissa sunnuntaina 11.3. Tapparan maskotti Tapsuun voi törmätä expoalueella. Myös Tappara FanClub ja FanShop ovat paikalla expoalueella. Tapahtumasta voi siis ostaa aitoja Tapparan fanituotteita.

Tapparan Tapsu -maskotti

Tapparan Tapsu -maskotti

Kallio Racing

Kallio Racingin moottoripyöriin voi tutustua expoalueella koko tapahtuman ajan. Kallio Racingistä Vesa Kallio ja MotoGP:n KTM Red Bull teamista Mika Kallio ovat paikalla molempina päivinä klo 12–14. Pisteellä on myös nopeustesti ja tasapainokilpailu.

Finlandia Group aktiviteettialue

Finlandia Group aktiviteettialue sijaitsee ulkona Ideaparkin D-päädyssä. Ulkotapahtuma-alueelta on kulku myös Lumiravien ravisuoran yleisöalueella. Aktiviteettialueella voi myös ostaa pientä syömistä ja lämmintä juomista. Kaikki ulkoalueella tapahtuva aktiviteetti on käynnissä koko tapahtuman ajan.

Hessi –tallin talutusratsastus ja kärryajelu

Lasten on turvallista kokeilla ratsastusta tai kärryajelua Hessi –tallin luotettavilla poneilla ja hevosilla. Yksi kierros maksaa 3 euroa.

Helmet –hankkeen sporttipiste

Helmet –hankkeen sporttipisteellä ollaan lätkässä lantaan. Lapset voivat kokeilla kuinka kovaa lähtee jääkiekkomailalla laukaisututkaan jäätynyt hevosenlantapallo.

Kpedu Kaustisen Iivari – ota selfie suomenhevosen kanssa

Kpedu Kaustisen Iivari on koulun oma maskottihevonen. Iivari –suomenhevosen kanssa saa ottaa selfien ja lasten on turvallista myös rapsutella rauhallista ruunaa.

Kaustisen Iivari

Kaustisen Iivari

Hanna Närhinen