Iivari Nurminen Veikkauksen nimikko-ohjastaja Lumiraveissa

Iivari Nurminen

Iivari Nurminen

23-vuotias Iivari Nurminen kutsuttiin Ideapark Lumiraveihin Veikkauksen nimikko-ohjastajaksi Vermon raveissa keskiviikkona 21. helmikuuta. Nuori ohjastaja ajoi viime vuonna 50 ravilähtöä, joissa voittoja tuli kaksi. Toiseksi hän ohjasti vuoden aikana peräti 10 kertaa ja kolmossijoja kertyi viisi. Nurminen osallistui myös Veikkaus Salamakypäriin kaudella 2017 ja sijoittui kilpailussa kuudenneksi. Salamakypärät on ohjastajakilpailu, joka on tarkoitettu nuorille, alle 25-vuotiaille ohjastajille.

Veikkauksen nimikko-ohjastajana Nurminen ajaa kilpaa Lumiraveissa Veikkaus –liivi päällänsä.

-Olen otettu, että sain kutsun Lumiraveihin, ja erityisesti, että saan olla Veikkauksen nimikko-ohjastaja tällaisessa tapahtumassa. Tuntuu hienolta päästä edustamaan Veikkausta, Nurminen kertoo.

Lumiraveissa Nurminen ajaa kilpaa lauantain suomenhevoslähdössä ja sunnuntain lämminveristen lähdössä. Suomenhevosia Nurminen ei ole virallisissa ravilähdöissä ohjastanut. -Niitä olen enemmän aidan takaa katsellut, mutta kiva päästä ajamaan nyt kilpaa suomenhevosellakin, Nurminen toteaa.

Sunnuntaina ohjastaja saa valjaisiin tutun hevosen kotitalliltaan Forssasta. Yli 100 000 euroa ansainnut 8-vuotias Wannacmyguns on valmennuksessa Nurmisen isän Anssi Nurmisen tallissa.

-Ruunalla on niin paljon rahaa, että se ei ole päässyt juoksemaan helpoissa lähdöissä ja siksi suurempaa menestystä ei ole tullut. Tähän 250 metrin kilpailuun se sopii kuitenkin hyvin. Hevonen on nopea ja pääsee tuon pätkän kyllä lujaa, Nurminen odottaa.

Hanna Närhinen